Salgado szerint a Real Madrid megtalálta a formulát az edzőkérdésre

Michel Salgado
Michel Salgado

Michel Salgado szerint Santiago Solari megfelelő választás a Real Madrid élére

 

 

Michel Salgado a Cadena Cope "El Partidazo" című műsorában beszélt a csapatról, és elemezte kicsit az edzőkérdést is, amiből kiderült, hogy Raúl is lesz még Madrid edző, Solari viszont jó választás volt.

 

Salgado szerint bevált az a formula, hogy úgy váljon valaki a Real Madrid edzőjévé, hogy előtte a Castilla edzője is volt. Zidane esetében is bevált, valamint úgy gondolja, bizalmat kell adni Solarinak is.

 

A Real Madrid Ancelotti távozása után olyan edzőt választott, akinek a felnőtt csapatoknál nem volt még tapasztalata, viszont játékosként óriási elismerést harcolt már ki magának, majd a pályafutása után képezte magát és előbb a madridi utánpótlásban dolgozott és onnan előbbre lépve lehetett az első csapat edzője. Zidane esetében jól látható volt, hogy tudott beszélni a játékosok nyelvén, valamint átérezte milyen a csapat, a klub részesének lenni. Ismerte belülről a Madridot.

Julen Lopetegui menesztése után újra a Castillából hozott fel edzőt Florentino Perez, most Santiago Solari kapott bizalmat, miután beugróként hozta az eredményeket, véglegesítették az első csapat vezetőedzőjeként.

Salgado szerint ez várhat Raúlra is, vagyis a klub ikonikus játékosától azt várja, hogy egyszer majd a klub edzője is lesz.

"Raúl egy napon a Madrid edzője lesz, nincs kétségem efelől. Megvan ehhez a tudása és érti az öltöző nyelvén is."

 

Tags: