A szurkoló nem profi. Vélemény Morata eladásának margójára

Alvaro Morata itt még a Real Madridban készült az új idényre
Alvaro Morata itt még a Real Madridban készült az új idényre

Nehéz elengedni egy olyan játékost, mint Alvaro Morata, de a profizmus azt diktálja, mennie kell, a szurkolói szív viszont megsiratja.

 

Egy olyan játékost eladni, mint Alvaro Morata, nem egyszerű dolog. Morata sajátnevelésű, válogatott gólvágó, aki ráadásul az otthonának tekinti Madridot. Nem csoda, hiszen itt nevelkedett, majd kétévnyi Juventusban eltöltött vendégeskedés után, nagy reményekkel tért vissza. Morata megkönnyezte akkor a visszatérést és remélte, minél tovább maradhat szeretett klubjánál, de úgy látszik ez a minél tovább jelenleg egy idényt jelentett.

 

Nézzük profi szemmel, miért is kellett távoznia Moratának

- Morata jelenleg nem számított kezdő játékosnak, hiába lőtt rengeteg gólt, Zidane a „B” csapatban számított csak rá. Morata viszont játszani akart minél többet és várhatóan továbbra sem kapott volna állandó kezdő lehetőséget.

- Jelenleg a Madridnál Cristiano Ronaldo lett a befejező csatár, Benzema többet tud neki segíteni ebben, mint a tipikus befejező csatár Morata. Ráadásul Benzemával régebb óta játszik együtt Ronaldo, mint Moratával. Vagyis csapatjáték szempontjából gördülékenyebb a támadó játék, ha nem Morata kezd.

- A Chelsea 80 millió eurót fizet Moratáért, amivel a legdrágább spanyol játékos lesz. A részleteket még nem tudni, de valószínűleg a fizetése is igen magas lesz. Egy olyan játékosért, aki nem számít alapembernek egy klubnál, óriási összeg ez.

- Morata készül a világbajnokságra és ahhoz, hogy a spanyol válogatottban alapember tudjon maradni, állandóan játszania kell. Ezt a lehetőséget a Madridnál nem kapta volna meg, míg a Chelseanél lényegében Diego Costa helyére hozzák, vagyis lesz lehetősége a bizonyításra. Bár tény, hogy egy új bajnokságban nehéz megállni rögtön a helyét minden játékosnak, de várhatóan Moratának feküdni fog a Premier League, már a fizikai felépítése miatt is.

Nem profi szemmel, szurkolói szemmel viszont kit érdekel holmi 80 millió euró. Kit érdekel az, hogy egy játékos sem lehet nagyobb a klubnál. Ha a klub érdeke átigazolást követel, na meg összességében a játékos karrierje szempontjából is jobb a váltás, egy Moratára szükség van. Mégis egy sajátnevelésű játékosról van szó, akinek inkább elnézzük, ha hibázik néha, mert előttünk nőtt fel, előttünk lett nagy játékos, aki nagyban hozzájárult egy bajnoki címhez és egy újabb Bajnokok Ligája trófeához.

Még akkor is, ha továbbra is fogja figyelni a sorsát és egy kicsit a Chelseanek is fog tudni drukkolni. Még akkor is, ha tudja, hogy a játékosnak is jobb ez így talán. Még akkor is, ha reménykedhet, hátha látja még a kedvencét a kedvenc csapata színében újra pályára lépni...

A távozásával a szurkoló a szívéből veszít egy darabot.

Tags: