Magabiztos játékkal nyerte az Európai Szuperkupát a Real Madrid

Viszonylag simán nyert a Real Madrid a Manchester United ellen

 

 

Fura mérkőzés volt a 2017-es Szuperkupa döntő, összességében sima győzelem volt, de azért lehetett volna más is a vége.

 

Az első félidőben Casemiro fejelt négy méterről felső kapufát, majd Carvajal mélységi passzából lőtt kapásból a bal alsóba. A gólt megadták a szépséghibája a dolognak a leshelyzet volt, így bele lehet kötni ebbe a találatba.

Az első félidőben még Benzema lövésénél védett nagyot De Gea.

A második félidő elejét nagyon megnyomta a Madrid, gyorsan jött a második gól. Isco kapta vissza a labdát a kényszerítő után Bale-től, majd lőtte ki a hosszút.

Viszont a két bekapott gól után magához tért a Manchester United, előbb Pogba fejesénél védett nagyot Navas, a kipattanót meg Lukaku az égbe lőtte. Erre reagálva Bale lőtt felsőkapufát. Aztán jött a szépítés, Navas védett de a kipattanóra megint Lukaku érkezett és most nem hibázott.

A hajrában Rashford egyenlíthetett volna, de Navas óriásit védett.

Beállt Ronaldo az utolsó 15 percre, korábban Lucas Vazquez és Asensio is. Lucas ment el a jobb oldalon, jól befűzte a manchesteri védőket, adott középre és Asensio zavartalanul lőtt kapura, De Gea védett.

Összességében több góllal is nyerhetett volna a Real Madrid, de a helyzetek kimaradtak. Benzema és Bale sincs még top formában, vagyis a helyzeteik azért meg voltak, de gólt nem tudtak lőni. Cristiano Ronaldo meg két edzés után már lehetőséget is kapott, a hétvégén várhatóan kezdeni fog a Barcelona ellen.

 

2017.08.08., Kedd

Európai Szuperkupa döntő

Real Madrid - Manchester United 2-1
G.: Casemiro 24, Isco 52 ill., Lukaku 62

Real Madrid:

Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Bale (Asensio 74), Benzema (Cristiano Ronaldo 83), Isco (Lucas Vazquez 74)

 

Tags: