Cristiano Ronaldo egyértelműen középcsatár lett

Az Európai Szuperkupa döntő is mutatta, miért távozott Morata a Real Madridból

 

 

Alvaro Morata fájó távozását meg lehet érteni, nem csak anyagi okokból ment, hanem szakmaiból is. Szeretne állandó játéklehetőséget kapni és nem csak a "B" csapat tagjának lenni, a fiatalok között, akik csereként lépnek csak pályára.

 

Zidane tavaly végig Benzemát játszatta a kezdőben Cristiano Ronaldo mellett, és ami nagy újítás volt az idény során, Cristiano Ronaldo a bal szélről behúzódott középre. Vagyis Benzema és Ronaldo lényegében helyet cseréltek. Morata a szélen nem hatékony, Morata igazi befejező csatár, ráadásul a támadások hatékonyabbak voltak akkor, ha Benzema játszott együtt Ronaldóval.

Zidane természetesen szerette volna megtartani Moratát, mert mindenkinek kellene egy ilyen képességű csatár, de érthető volt, hogy Morata távozott, lényegében rákényszerült, hiszen sejtette, idén sem fog semmi változni.

És a Manchester United elleni Európai Szuperkupa döntőben is látszódott, amikor csereként pályára lépett Cristiano Ronaldo, a portugál rögtön középcsatár posztra érkezett. A változatosság kedvéért éppenséggel Benzema helyére, aki kihagyta a helyzeteit. Vagyis Morata kb. a harmadik számú középcsatár lehetett volna csak Zidane elképzelései szerint.

Idén még akár Benzema helyzete is veszélybe kerülhet, hiszen jól láthattuk, hogy a támadósorban Isco is fantasztikusan játszott és lépett vissza akár a középpályára, csereként bármikor ott lehet Lucas Vazquez és a tavalyi év nagy felfedezettje, Marco Asensio. Most a keretben sem volt Dani Ceballos, de a jövőben biztosan sok szép pillanatot fog okozni a szurkolóknak. De Borja Mayoral éhesen várja a bizonyítási perceket, ami Moratának már kevés volt.

A Zidane féle rotációt várhatóan idén is jól lehet alkalmazni, bár olyan játékosok távoztak a keretből, akik jelenleg top játékosnak számítottak, mint pl. James vagy Morata, de a helyükön cserébe lelkes fiatalok bizonyíthatnak az idényben, akik akár hosszú évekre is meghatározó játékosai lehetnek a Madridnak.

 

Tags: