Benítez sosem volt elég jó a Real Madridhoz

Rafa Benítez integet
Rafa Benítez integet

Nehéz kijelenteni, de sajnos azoknak volt igaza, akik már akkor fogták a fejüket, amikor pletyka szinten felröppent Benítez neve a Real Madriddal kapcsolatban, mint a lehetséges új edző.

 

Aztán tépték le magukról a mezt, amikor kinevezték Rafát a Real Madridhoz, na azért ilyen talán nem sok történt, egy madrid mezt madridista nem tép szét egy nem kívánt edző miatt.

 

A lényeg, Rafa Benítezt már a kezdetektől fogva nem szívesen látta a madridi szurkolók nagy része, folyamatosan azt várták mikor bukik, mikor lehet belekötni. Florentino Perez pedig egy olyan edzőt keresett Ancelotti helyére, aki kötődik a klubhoz, mert Benítez kötődik, és spanyol, és ezt sem lehet tagadni Benítezzel kapcsolatban, ráadásul ért már el sikereket a legmagasabb szinten is. Mégis az utóbbi években valahogy elérte, hogy ellenszenves legyen a szurkolók szemében.

Aztán kiderült, azoknak volt igaza, akik szerint Benítez még sosem kezelt ilyen nagy és ilyen sok sztárt egy csapatban, mint Cristiano Ronaldo és társai. És itt bizony a lényeg, nem csak egy játékosról van szó, hanem egy csapatnyiról. Itt még a „vízhordó” is sztár, nem fogad el akárkit.

Florentino Perez nehéz helyzetben volt, José Mourinho a maga időszakában jó húzás volt, de a Real Madridnál is eljutott addig, hogy mennie kellett. Okos húzás volt Ancelotti érkezése, Ancelotti nyugalmat hozott a csapat életébe. Az előző szezon végére viszont Ancelotti is elveszítette a fonalat, meglepően kezdett nem bízni néhány játékosában, az eredmények sem úgy jöttek, mint kellett volna. Perezék jól érezték, hogy váltani kell, csak a választás nem sikerült jól. A tervek szerint Zidane lett volt Ancelotti utódja, de a nyáron még nem volt rá érett, ezért jött egy spanyol edző, aki sikeres és kötődik is a klubhoz. Az más kérdés, hogy a játékosok nem értették, vagy nem akarták megérteni az elképzeléseit. A védekezés mondjuk nem volt vészes, de a középpálya teljesen elszürkült. Cristiano Ronaldo maga alatt van, Bale is állandóan sérült, pedig neki húzó szerepet szánt Benítez. De ami szemmel látható James visszaesése, bár ő is sokat sérült. Iscóban sem bízott eléggé Benítez, Modric és Kroos is távol áll a fénykorától.

A kérdés az, Zidane mire lesz képes ezzel a csapattal. Mert azt nem lehet elmondani, hogy tapasztalt edző lenne. Viszont a játékosokhoz valószínűleg közelebb áll. Láttunk már olyat, hogy fiatal és újonc edző sikeres lett a csapatával, reméljük neki is sikerül. Az eredményeknek gyorsan kell jönniük, mert a Real Madridban senki sem dolgozhat sokáig eredmények nélkül.

 

Tags: