Taktikai variációk a Bayern ellen

Rafa Benítez tanácsot ad
Rafa Benítez tanácsot ad

Rafa Benítez rengeteget variált a Bayern München ellen, még sem sikerült győzelemmel elhagyni a pályát

 

 

El kell ismerni a Bayern München megérdemelte a győzelmet szerda este, de Rafa Benítez is mindent megpróbált, rengeteget variált a fiatalokkal és a szélekkel.

 

Benítez két felállást is kipróbált, a 4-3-2-1-es taktikával kezdett, Lucas-szal és Cheryshevvel a széleken, és Iscoval a 10-es pozícióban. Azután Lucas kiment a bal szárnyra, James érkezett csereként Jesé helyére előlre, később visszajött a jobbszélre, majd a játékmester pozícióban fejezte be.

És Benítez nem állt meg posztra érkező cserékkel, Danilo jött be az utolsó 20 percre és megváltoztatta a felállást 4-3-3-ra megosztva a középpályát Modric-csal és Illarra-val. Így Benítez megpróbálta a középső hármas segítségével újra megszilárdítani a széleket a rengeteg változtatás után. Tudatos változtatásnak tűnt minden lépése, nem kapkodásnak, nem a játékosok önálló akciójának, ebből is látszik, hogy hiába számít fontos eseménynek az Audi Kupa, a Real Madrid még mindig a felkészülés szakaszában van és a legfontosabb az, hogy a bajnoki rajtra kész legyen a csapat.

Ráadásul Cristiano Ronaldo és Benzema sem lehetett ott a müncheni tornán, ami legalább további lehetőségeket adott a mesternek a próbálgatásra.

 

fotó: marca

Tags: